Saturday, 31 December 2016

Tahun Baru, Azam Baru

Assalamualaikum...



Haii korang! Happy New Year semuanya 😙

Okayy. Post kalini simple-simple je sebab nak layan SRK pulak dalam Happy New Year movie. Tak habis lagi release tension pasal final paper organic chemistry yang barai tatau nak describe camna lagi dah 😡

Tahun baru, azam baru. Hmmm...macam cliche kan? Tapi, so what? Ada aku kisah? Hahahaaa... Okayy. Let's continue with my topic. Macam tahun yang sudah-sudah jugak, azam aku adalah untuk tambah berat badan. Kalau orang lain dalam usaha nak diet, tapi lain pulak dengan aku. Dalam usaha nak gemuk. Kuikuikui... Bukan banyak pun yang aku nak tambah. 2kg is already enough for me as tahun lepas aku dah berjaya tambah lebih kurang 2kg. Eh, whatt? 2kg in one year? OMG!!!

Hahahaa... weh, korang ingat senang ke untuk aku tambah berat badan? Tiap kali datang mood PMS tu, 2kg turun. Padan duk naik turun naik turun camtu je berat badan aku. Tapi, alhamdulillah. Apa-apa pun aku dah bersyukur sangat dengan berat badan aku sekarang 😀

Azam aku yang seterusnya...semoga aku berjaya kumpul duit biar berkepuk-kepuk dalam purse aku. Baru sedap sikit mata memandang. Hahahaa...

The last one is, semoga hidup sentiasa dalam keberkatan Allah SWT, dilimpahi rahmat-Nya, dikurniakan rezeki yang halal dan memperoleh kecemerlangan yang diidamkan. Aamiinn.

Apa korang punya azam pulak? Maii lah share dengan I 😁

Sekian.

Thanks!

Saturday, 24 December 2016

Kahwin Tanpa Cinta?

Assalamualaikum...


Wahh, tajuk!! Kemain lagi aku nie ya? Hahahaaa... Tapi actually, its not about aku dah gatal mereyam nak berlaki. Apa yang akan aku coretkan dalam entry kalini adalah sebagai satu pendapat aku untuk persoalan di atas 👆👆👆

Okayy?

Hrm...andai aku ditakdirkan untuk kahwin dengan seseorang itu tanpa cinta, inshaAllah akan aku terima seadanya. Tapi, atleast...biarlah bakal suami aku tu merupakan orang yang telah aku kenal sebelum nie walaupun hanya sekadar kenal dari jauh. 

Maksud aku, memang aku sanggup untuk kahwin tanpa cinta. Tapi, takkan lah kita nak pilih bakal suami kita tu secara main tangkap muat je kan? Kena lah jugak kenal dan tahu serba sedikit pasal bakal suami kita tu. So that nanti, takde lah rasa macam stranger sangat bila dah duduk sebilik kan? Confem awkward gila 😖 

Lagipun, masa zaman dolu-dolu, hampir semua nenek moyang kita kahwin tanpa cinta. Bahagia je kehidupan diorang sampai ke cucu cicit tercirit. Hahahaa... Tapi, yalah. Aku paham yang aku tak boleh nak buat comparison antara orang zaman dulu dengan orang zaman sekarang. Lain sangat keadaannya.

So, ini je lah kott pendapat aku. Agak-agak korang lah kan, dah terjawab ke belum ek persoalan di atas? 😉

Kalau korang pun ada pendapat sendiri, silakan komen kat bawah nie. Atau, kalau korang nak buat entry pasal pendapat korang pun boleh. Dialu-alukan. Tapi, tinggallah jejak korang dulu untuk saya baca ya?

Thanks!

Sekian.

Saturday, 10 December 2016

Sorry and Thanks!

Assalamualaikum.
Hi bloggers! First thing first, saya nak mintak maaf sesangat sebab baru berkesempatan nak update blog harini 🙏 🙏 Bukan ku pinta untuk jadi seperti ini. Tapi, apakan daya...itu semua di luar kemampuanku. Cewwaahhh ayat! Boleh menangis si Michael Ang baca ayat tu tadi. Hahahaa 😂 😂

Okayy, proceed to the second thing. Saya nak ucapkan jutaan, ribuan, ratusan dan juga puluhan terima kasih pada para blogger yang sudi join my first simple giveaway. Thanks sesangat! I'm really appreciate it 😘 😘

The third thing is, saya amat berharap agar ramai blogger yang sudi join giveaway saya nie. Yalah, ini kan merupakan my first giveaway. So, biarlah ia menjadi pemangkin semangat  untuk saya buat second giveaway inshaAllah 😁 😁 Lagipun, syarat-syarat yang saya tetapkan confirm takkan susahkan para blogger. Sebab saya sendiri pun malas nak tetapkan syarat yang panjang berjela-jela. Hahahaa.

So, the last thing is ajaklah rakan-rakan blogger korang yang lain untuk join giveaway saya nie. Bak kata omputih, the more the merrier. Haaa, gittew! Siap bagi peribahasa dah saya nie. Hehehee. Plus, dateline untuk giveaway ini masih lambat lagi. Korang ada masa lebih dari sebulan untuk promote giveaway nie. Tapi, jangan risau. Saya sendiri pun akan promote this thing.

Thanks!

Sekian...

Senarai Peserta End - New Year Giveaway by Izzati Athirah

Assalamualaikum.



Okayy babes! This time, I'm gonna update the list of participants for the End - New Year Giveaway By Izzati Athirah

Sila check link masing-masing di bawah nie ye? Kalo takde nama dalam list, sila habaq maii kat ceq noo 😉 And, korang bolehlah ber-blogwalking sesama sendiri. Sambil-sambil beramah mesra tu, jangan dilupa untuk ajak rakan-rakan yang lain untuk join giveaway nie ye? Hehehee... Thanks in advance!

1. http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

2. http://razanahanis.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

3. http://thesyzwnzr.blogspot.my/2016/12/end-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

4. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

5http://blogcikzue.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

6. https://unnianje.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

7. http://faranymboboiboy.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

8. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

9. http://mellyacrayola.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

10. http://presntisgift.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

11. http://suga-suga-n.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

12. http://www.leaazleeya.com/2016/12/end-ney-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

13. https://athibe.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

14. http://penggaliilmudunia.blogspot.com/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

15. http://bajetciputselerabesar.blogspot.my/2016/12/assalamualaikum_7.html

16. http://satupermata.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

17. http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

18. http://missobsesi.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

19. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

20. http://adna2029.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

21. http://dahyunn.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

22. http://www.nooratikahramli.com/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

23. http://www.sheilainspire.com/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

24. http://liyanawbu.blogspot.com/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

25. http://sayesyadiya.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

26. http://missatikahrashid.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

27. http://xshedena.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

28. http://eda83.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

29. http://izpunyeciter.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

30. http://nutyra.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

31. http://chocolatekisschentakid.blogspot.my/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

32. http://akhalilah.blogspot.my/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

33. http://belogsjm.blogspot.com/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

34. http://min-mi.blogspot.com/2017/01/3112017-end-new-year-giveaway-by-izzati.html

35. http://www.huhahuhajerr.com/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

36. http://messarah.blogspot.my/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

37. http://www.sayidahnapisah.com/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

Thanks!

Sekian.

Monday, 18 April 2016

Hidden Files?!!!

Assalamualaikum...

Hai semua! Harini, aku nak kongsi sikit ilmu yang aku ada dengan korang semua. Tentu rasa serabut or stress kan kalau hidden files jadi kat pendrive or external hard disk kita? Rasa nak menjerit je. Hahahahaa…nie semua virus punya pasal lah. Duk main aci tang sorok je. Hahahahaaa…

But guys, don’t worry, be happy okay? Jom kita tengok cara-cara nak mencari hidden files kat bawah nie;

1. Masukkan pendrive or external hard disk korang kat pemacu USB di laptop.

2. Klik ‘Start’, pastu taip cmd pada ruangan search dan klik ‘Enter’. Bila korang klik ‘Enter’ tu, ia akan keluar macam kat bawah nie.


  


3. Buka ‘Computer’ dan lihat apa abjad untuk pendrive or external hard disk korang tu. Contoh untuk aku; F






4. Kemudian, taip F: kat bendalah yang duk kelip-kelip tu dan klik ‘Enter’.

5. Pastu, taip lagi attrib –s –h /s /d *.* dan klik ‘Enter’ lagi. Pastikan ada jarak macam yang aku buat tu ya?

6. Tunggu untuk seketika dan nanti ia akan paparkan semua hidden files korang yang ada dalam pendrive or external hard disk tu.


Senangkan? Selamat mencuba!!!


Sekian.


Thursday, 21 January 2016

Ujian Motor

Assalamualaikum...

It's been a while since my last post. Hehehe... Yalah, aku memang tak pandai nak mengarang2 nie. Not my specialty. Kuikuikui...

Okay, malam nie aku nak story sikit pasal test lesen motor aku dengan JPJ siang takdi. Eh, sorry. RE-TEST. Hahaha. Mase test kereta haritu, boley lulus pulak aku. Alih2, test motor yang kecundang. Huhuhu... Nasib2 :(

Tapi, kalo difikirkan balik, bagus jugak aku fail 3 minggu lepas. At least, aku ade pengalaman sendiri dalam menghadapi antara saat2 yang paling ditakuti oleh sesetengah orang. Kan? Betol tak? Kalo asyik lulus je, tak syok lah hidup. Hehehe...

Untuk test motor aku yang pertama haritu, aku fail mase meniti titian. The first element in part 2. Kuikuikui... Sikit je lagi aku nak sampai ke penghujung titian tu, tiba2 angin pulak bertiup kencang. Bergoyang habes motor aku sampai tak boley nak balance. And at last, tayar motor aku yang belakang terjatuh dari titan. Sobbbs... Then, teros aku pusing untuk ke bahagian 3 pulak. Tak payah susah2 nak ke elemen kedua ketiga. Memang da fail pon. Hahaha...

But, today... Alhamdulillah :) Aku lulus kali nie walaupun masa yang aku ambil untuk meniti titian tu ngam2 dengan syarat lulus die. Hahaha... Janji da lebih dari 7 saat, kira okayy lah kan? 

Tu je lah kot yang aku nak citer. One of my funny experience sampai kene gelak dengan kawan2 and rakan2 sekerja. And, pengalaman tu jugak menjadi satu motivasi untuk aku supaya tambah berat badan sikit so that aku boley balance kan diri biler ditiup angin lagi. Hahaha...

Sekian.