Thursday, 21 January 2016

Ujian Motor

Assalamualaikum...

It's been a while since my last post. Hehehe... Yalah, aku memang tak pandai nak mengarang2 nie. Not my specialty. Kuikuikui...

Okay, malam nie aku nak story sikit pasal test lesen motor aku dengan JPJ siang takdi. Eh, sorry. RE-TEST. Hahaha. Mase test kereta haritu, boley lulus pulak aku. Alih2, test motor yang kecundang. Huhuhu... Nasib2 :(

Tapi, kalo difikirkan balik, bagus jugak aku fail 3 minggu lepas. At least, aku ade pengalaman sendiri dalam menghadapi antara saat2 yang paling ditakuti oleh sesetengah orang. Kan? Betol tak? Kalo asyik lulus je, tak syok lah hidup. Hehehe...

Untuk test motor aku yang pertama haritu, aku fail mase meniti titian. The first element in part 2. Kuikuikui... Sikit je lagi aku nak sampai ke penghujung titian tu, tiba2 angin pulak bertiup kencang. Bergoyang habes motor aku sampai tak boley nak balance. And at last, tayar motor aku yang belakang terjatuh dari titan. Sobbbs... Then, teros aku pusing untuk ke bahagian 3 pulak. Tak payah susah2 nak ke elemen kedua ketiga. Memang da fail pon. Hahaha...

But, today... Alhamdulillah :) Aku lulus kali nie walaupun masa yang aku ambil untuk meniti titian tu ngam2 dengan syarat lulus die. Hahaha... Janji da lebih dari 7 saat, kira okayy lah kan? 

Tu je lah kot yang aku nak citer. One of my funny experience sampai kene gelak dengan kawan2 and rakan2 sekerja. And, pengalaman tu jugak menjadi satu motivasi untuk aku supaya tambah berat badan sikit so that aku boley balance kan diri biler ditiup angin lagi. Hahaha...

Sekian.

8 comments:

Miss Wawa said...

Tahniah :D

izzati athirah said...

thankyou miss wawa :)

zafirah nazri said...

wah wah kurus sgt nih , mkn bnyk sikit yer :)

izzati athirah said...

hehehe... tengah gigih makan banyak lah nie :)

Nabila Syifa said...

Bestla ada lesen moto.i xbrni

izzati athirah said...

nak naik motor kena lahh berani. hahahaa. but, you've to challenge yourself lahh sikit :)

The Mawar said...

Tahniah. Kita rasa benda yang sama. Tapi ni jenis yang takda motivasi sangat wkwkwkwk once fail, malas dah nak pergi re-test XD

izzati athirah said...

hahahaa... membazir lar camtu. lesen mahal sekarang -_- so, nak taknak, buat jugak lah lagi sekali. kuikuikui...