Saturday, 31 December 2016

Tahun Baru, Azam Baru

Assalamualaikum...



Haii korang! Happy New Year semuanya 😙

Okayy. Post kalini simple-simple je sebab nak layan SRK pulak dalam Happy New Year movie. Tak habis lagi release tension pasal final paper organic chemistry yang barai tatau nak describe camna lagi dah 😡

Tahun baru, azam baru. Hmmm...macam cliche kan? Tapi, so what? Ada aku kisah? Hahahaaa... Okayy. Let's continue with my topic. Macam tahun yang sudah-sudah jugak, azam aku adalah untuk tambah berat badan. Kalau orang lain dalam usaha nak diet, tapi lain pulak dengan aku. Dalam usaha nak gemuk. Kuikuikui... Bukan banyak pun yang aku nak tambah. 2kg is already enough for me as tahun lepas aku dah berjaya tambah lebih kurang 2kg. Eh, whatt? 2kg in one year? OMG!!!

Hahahaa... weh, korang ingat senang ke untuk aku tambah berat badan? Tiap kali datang mood PMS tu, 2kg turun. Padan duk naik turun naik turun camtu je berat badan aku. Tapi, alhamdulillah. Apa-apa pun aku dah bersyukur sangat dengan berat badan aku sekarang 😀

Azam aku yang seterusnya...semoga aku berjaya kumpul duit biar berkepuk-kepuk dalam purse aku. Baru sedap sikit mata memandang. Hahahaa...

The last one is, semoga hidup sentiasa dalam keberkatan Allah SWT, dilimpahi rahmat-Nya, dikurniakan rezeki yang halal dan memperoleh kecemerlangan yang diidamkan. Aamiinn.

Apa korang punya azam pulak? Maii lah share dengan I 😁

Sekian.

Thanks!

Saturday, 24 December 2016

Kahwin Tanpa Cinta?

Assalamualaikum...


Wahh, tajuk!! Kemain lagi aku nie ya? Hahahaaa... Tapi actually, its not about aku dah gatal mereyam nak berlaki. Apa yang akan aku coretkan dalam entry kalini adalah sebagai satu pendapat aku untuk persoalan di atas 👆👆👆

Okayy?

Hrm...andai aku ditakdirkan untuk kahwin dengan seseorang itu tanpa cinta, inshaAllah akan aku terima seadanya. Tapi, atleast...biarlah bakal suami aku tu merupakan orang yang telah aku kenal sebelum nie walaupun hanya sekadar kenal dari jauh. 

Maksud aku, memang aku sanggup untuk kahwin tanpa cinta. Tapi, takkan lah kita nak pilih bakal suami kita tu secara main tangkap muat je kan? Kena lah jugak kenal dan tahu serba sedikit pasal bakal suami kita tu. So that nanti, takde lah rasa macam stranger sangat bila dah duduk sebilik kan? Confem awkward gila 😖 

Lagipun, masa zaman dolu-dolu, hampir semua nenek moyang kita kahwin tanpa cinta. Bahagia je kehidupan diorang sampai ke cucu cicit tercirit. Hahahaa... Tapi, yalah. Aku paham yang aku tak boleh nak buat comparison antara orang zaman dulu dengan orang zaman sekarang. Lain sangat keadaannya.

So, ini je lah kott pendapat aku. Agak-agak korang lah kan, dah terjawab ke belum ek persoalan di atas? 😉

Kalau korang pun ada pendapat sendiri, silakan komen kat bawah nie. Atau, kalau korang nak buat entry pasal pendapat korang pun boleh. Dialu-alukan. Tapi, tinggallah jejak korang dulu untuk saya baca ya?

Thanks!

Sekian.

Saturday, 10 December 2016

Sorry and Thanks!

Assalamualaikum.
Hi bloggers! First thing first, saya nak mintak maaf sesangat sebab baru berkesempatan nak update blog harini 🙏 🙏 Bukan ku pinta untuk jadi seperti ini. Tapi, apakan daya...itu semua di luar kemampuanku. Cewwaahhh ayat! Boleh menangis si Michael Ang baca ayat tu tadi. Hahahaa 😂 😂

Okayy, proceed to the second thing. Saya nak ucapkan jutaan, ribuan, ratusan dan juga puluhan terima kasih pada para blogger yang sudi join my first simple giveaway. Thanks sesangat! I'm really appreciate it 😘 😘

The third thing is, saya amat berharap agar ramai blogger yang sudi join giveaway saya nie. Yalah, ini kan merupakan my first giveaway. So, biarlah ia menjadi pemangkin semangat  untuk saya buat second giveaway inshaAllah 😁 😁 Lagipun, syarat-syarat yang saya tetapkan confirm takkan susahkan para blogger. Sebab saya sendiri pun malas nak tetapkan syarat yang panjang berjela-jela. Hahahaa.

So, the last thing is ajaklah rakan-rakan blogger korang yang lain untuk join giveaway saya nie. Bak kata omputih, the more the merrier. Haaa, gittew! Siap bagi peribahasa dah saya nie. Hehehee. Plus, dateline untuk giveaway ini masih lambat lagi. Korang ada masa lebih dari sebulan untuk promote giveaway nie. Tapi, jangan risau. Saya sendiri pun akan promote this thing.

Thanks!

Sekian...

Senarai Peserta End - New Year Giveaway by Izzati Athirah

Assalamualaikum.



Okayy babes! This time, I'm gonna update the list of participants for the End - New Year Giveaway By Izzati Athirah

Sila check link masing-masing di bawah nie ye? Kalo takde nama dalam list, sila habaq maii kat ceq noo 😉 And, korang bolehlah ber-blogwalking sesama sendiri. Sambil-sambil beramah mesra tu, jangan dilupa untuk ajak rakan-rakan yang lain untuk join giveaway nie ye? Hehehee... Thanks in advance!

1. http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

2. http://razanahanis.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

3. http://thesyzwnzr.blogspot.my/2016/12/end-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

4. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

5http://blogcikzue.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

6. https://unnianje.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

7. http://faranymboboiboy.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

8. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

9. http://mellyacrayola.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

10. http://presntisgift.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

11. http://suga-suga-n.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

12. http://www.leaazleeya.com/2016/12/end-ney-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

13. https://athibe.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

14. http://penggaliilmudunia.blogspot.com/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

15. http://bajetciputselerabesar.blogspot.my/2016/12/assalamualaikum_7.html

16. http://satupermata.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

17. http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

18. http://missobsesi.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

19. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

20. http://adna2029.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

21. http://dahyunn.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

22. http://www.nooratikahramli.com/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

23. http://www.sheilainspire.com/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

24. http://liyanawbu.blogspot.com/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

25. http://sayesyadiya.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

26. http://missatikahrashid.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

27. http://xshedena.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

28. http://eda83.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

29. http://izpunyeciter.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

30. http://nutyra.blogspot.my/2016/12/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

31. http://chocolatekisschentakid.blogspot.my/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

32. http://akhalilah.blogspot.my/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

33. http://belogsjm.blogspot.com/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

34. http://min-mi.blogspot.com/2017/01/3112017-end-new-year-giveaway-by-izzati.html

35. http://www.huhahuhajerr.com/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

36. http://messarah.blogspot.my/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

37. http://www.sayidahnapisah.com/2017/01/end-new-year-giveaway-by-izzati-athirah.html

Thanks!

Sekian.